Vrijer en beter bewegen

Fysiotherapie helpt uw lichaamshouding te verbeteren

Een verkeerde lichaamshouding leidt al snel tot nek- en schouderklachten. Hoofdpijn en duizeligheid zijn door abnormale spierspanning hiervan vaak het gevolg. Door lang in dezelfde houding te zitten – bijvoorbeeld veel achter de computer – liggen nekklachten op de loer. Fysio Boyens geeft u advies over de juiste lichaamshouding en verhelpt pijn in de nek en schouders.

Oorzaken van nekklachten

Nekklachten ontstaan meestal door een abrupte beweging, een trauma (bijvoorbeeld een whiplash), een slechte houding of overbelasting. Vaak gaan de klachten vanzelf over. Maar blijven deze langer dan 4 weken aanhouden?

 

Dan is het verstandig om naar uw huisarts te gaan. Hij verwijkst u indien nodig door naar een specialist. Het is overigens niet noodzakelijk om een verwijzing bij de dokter te halen. U kunt ook rechtstreeks bij ons een afspraak maken met de fysio- of manueel therapeut.

Fysiotherapie bij nekklachten

De fysio- of manueel therapeut gaat voorafgaand aan de behandeling met u in gesprek over uw pijnklachten. Na de screening en intake stellen we met u een behandelplan op.

De fysiobehandeling omvat:

  • Massage (eventueel triggerpointbehandeling)

  • Lenigmakende oefeningen

  • Stabiliserende oefeningen

  • Houdings- en bewegingsadviezen

Afspraak maken?