Vrijer en beter bewegen

Triggerpointbehandeling bij Praktijk voor Fysiotherapie H Boyens in Maastricht

Triggerpoints zijn erg vervelend en kunnen uw dagelijks leven beinvloeden. De oorzaak van triggerpoints verschilt per persoon, waardoor het belangrijk is om dit eerst te achterhalen. Praktijk voor Fysiotherapie H Boyens in Maastricht is gespecialiseerd in triggerpointbehandelingen en helpt u hier graag bij.

Wat is een triggerpointbehandeling?

Triggerpoints is een andere naam voor spierknopen. Het zijn verkrampingen in de spieren waardoor er een gevoelige plek ontstaat. Wanneer er druk op wordt uitgeoefent, kan dit (uitstralende) pijn veroorzaken. Triggerpoint kunnen in principe in alle spieren in ons lichaam ontstaan. Ze ontstaan vaak door stress, een verkeerde houding of overbelasting.

 

Triggerpoints kunnen dus zowel een lichamelijke als psyschische oorzaak hebben. Bij Praktijk voor Fysiotherapie H Boyens in Maastricht onderzoeken wij samen met u wat precies de oorzaak is en starten we vervolgens met een passende behandeling. 

Manieren om een triggerpointbehanling uit te voeren

Er zijn verschillende manieren waarop we bij Praktijk voor Fysiotherapie H Boyens een triggerpointbehandeling kunnen uitvoeren:

  • Dry needling
  • Massage van een therapeut
  • Zelfmassage
  • Psychische benadering
Afspraak maken?